Vuosikokous 2023

23.2.2023

Akateemisen Karjala-Seuran Perinneyhdistys ry:n vuosikokouksessa 21.2.2023 Ostrobotnialla muistettiin sekä isänmaan, että yhdistyksen arjessa kunnostautuneita henkilöitä AKS:n Ansioristein.

Perinneyhdistyksen puheenjohtajana vuosina 2019-2023 toiminut Jukka Elomaa kiinnitti ristin pitkään sihteerinä toimineen Matti Rajasaaren (AKS Ar 9) sekä pitkäaikaisen hallituksen jäsenen Pasi Koskenrannan (AKS Ar 7) ja yhdistyksen aiemman puheenjohtajan Tapani Havian (AKS Ar 5) rintaan.

Vuosikokous valitsi yhdistyksen puheenjohtajaksi Pekka Lehtiön. Hallituksen järjestäytymiskokous valitsi varapuheenjohtajaksi Ermo Äikään, varainhoitajaksi Erkki Haralan, kannatustuotteista vastaavaksi Olavi Vähäkallion, ansioristin asiamieheksi Ville-Veikko Kirvesmiehen sekä Vapaussoturi-lehden asiamiehiksi Markku Murroksen ja Pasi Koskenrannan. Hallitus kutsui ulkopuoleltaan asiantuntijajäsenekseen Mika Hakanpään.

Jokaisella hallitustyöskentelyyn valitulla ja kutsutulla on kohdaltaan vuosien, osin vuosikymmentenkin harrastuneisuus isänmaan asioissa ja perinnetyössä.

Vuosikokous vahvisti edellisen vuoden toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen, myönsi vastuuvapauden hallitukselle sekä vahvisti toimintasunnitelman ja talousarvion alkaneelle vuodelle 2023. Toiminnantarkastajana jatkaa Pekka Tiilikainen.

Yhdistys jatkaa ansioituneiden esitelmätilaisuuksien järjestämistä kesäkauden ulkopuolella. Seuraava tilaisuus 21.3. klo 17 Ostrobotnian Topelius-kabinetissa.

Kulunut vuosi on AKS:n alkuperäisen lipun vihkimisen satavuotisjuhlavuosi. Juhlapäivä on 12.5.2023 ja sen ohjelmasta tiedotetaan erikseen.

Väistyvä puheenjohtaja Jukka Elomaa kiitti kokousväkeä ja jäsenkuntaa hyvästä yhteishengestä pitkän hallitustaipaleensa ja puheenjohtajakautensa aikana. Läsnä olleet jäsenet antoivat Elomaalle raikuvat aplodit kiitollisena rakentavasta ja sovittelevasta työstä sekä onnistuneiden satavuotisjuhlien järjestämisestä.

Valittu puheenjohtaja esitti vilpittömän toivomuksensa sekä Jukka Elomaalle, että tätä aiemmalle puheenjohtajalle Tapani Havialle saada tukeutua heidän kokemukseensa ja tietoihinsa ottaessaan nyt AKS:n satavuotiaan lipun juurelle kerääntyneen jäsenkunnan vastuulleen ja yhdistyksen johdettavakseen.

Kokous päätettiin hyväntuuliseen myhäilyyn. Matkamme jatkuu 102. vuotta kohti.

Hallitus