PERUUTETTU - Kesäretkipäivä Haminaan lauantaina 10.6.

7.3.2023

Akateemisen Karjala-Seuran Perinneyhdistys ry järjestää päiväretken Haminaan, jossa tutustumme Wanha Veteraani-perinnekeskuksen näyttelyyn:

”Suomen vapaussota 1918 –
itsenäisen Suomen kohtalonhetket kapinasta kansanvaltaan”

Näyttelyn tulee esittelemään ryhmällemme kokoelman koonnut majuri Ville-Veikko Kirvesmies.

Näyttelyssä nähdään kattava otanta vapaussodan aikaisia ja sotaan liittyviä esineitä ja dokumentteja molemmilta osapuolilta. Ville-Veikko Kirvesmies tarkentaa, että: ”Toisten tarinat tunnetaan hyvin ja toisten tarinat ovat jääneet sukupolvien vaihtuessa unholaan. Me kaikki suomalaiset olemme vastuussa siitä, ettei enää yksikään tarina ja yksilö pääsisi unohtumaan. Tämä kokoelma on yksityisomistuksesta huolimatta kaikille suomalaisille kuuluvaa kulttuurihistoriaa. Näyttelyssä esillä olevat merkit ja liput ovat itsessään pieniä taideteoksia, joiden tekijöinä ovat olleet suuret suomalaiset taiteilijat, kuten Akseli Gallen-Kallela, Aarno Karimo, Jean Sibelius, Lauri Leppänen, Emil Wikström, Gunnar Finné ja monet muut.”

Retken tiedot:

Lauantaina, 10. kesäkuuta

  9.00 lähtö tilauslinja-autolla Kiasman edestä

11.00 tutustuminen näyttelyyn

13.30 omakustanteinen lounas

15.00 lähtö Helsinkiin

17.00 paluu Kiasman eteen

Ilmoittautuminen:

Maksamalla AKS:n tilille FI61 1470 3000 2337 86, viestiksi ”Hamina” ja lähtijöiden nimet ja yksi yhteyspuhelinnumero. Viimeinen ilmoittautumispäivämäärä (maksupäivä) on 24.5.2023.                    Matkan hinta 45 € sisältäen pääsymaksun, Museokortin haltijoille 35 €.

Poikkeamme näyttelyn jälkeen omakustanteiselle lounaalle, paikka varmistuu tuonnempana.

Retkelle ovat tervetulleita AKS:n Perinneyhdistys ry:n, Veljesapu Perinneyhdistys ry:n sekä Vapaussotiemme Helsingin Seudun Perinneyhdistys ry:n jäsenet seuralaisineen.

Paikat varataan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Tervetuloa!