Historiallisia äänityksiä 1930- ja 1940-luvuilta

7.4.2024


Tule kuulemaan Ostrobotnialle tiistaina, 16.4. klo 17.00 PorPr Porilaismuseon hoitajan, keräilijä Heikki Saarisen musiikillista esitystä: ”Sota-ajan kielletyt kappaleet, alkuperäisten savikiekkojen ääni ja tarinat niiden takana”. Rahisevien äänilevyjen viesti on tuulahdus historiamme siitä vaiheesta, kun paljon soitetut musiikkikappaleet yhtäkkiä olivatkin kiellettyjä. Tänään nuo harvinaisuudet soivat Bottan tilaisuudessamme.

Kannatustuotteiden myyntipöytä, käteismaksu tai MobilePay.
Salivuokran kolehti jokaiselta 5 € (Bottan henkilökunta kerää)

Kahvitarjoilu, omakustanteinen baari avoinna, tervetuloa.

AKS:n hallitus


YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Georg Malmstén (1902-1981)  ja Dallapé-orkesteri, videotallenne elokuvasta "Kenttäpostia, osa 2" v. 1942

Äänisen aallot on Georg de Godzinskyn (1914-1994) säveltämä ja Kerttu Mustosen (1891-1959) sanoittama suomalainen valssi jatkosodan ajalta. De Godzinsky on kertonut, että häneltä kysyttiin toistuvasti, miksei hän säveltäisi suomalaista valssia, kun useimmat soitetut valssit olivat venäläistä alkuperää. Eräänä päivänä Äänisjärven rannalla De Godzinskyn mielessä alkoi soida melodia ja siitä hän sävelsi valssin Äänisen aallot. Valssin levytti ensimmäisenä Georg Malmstén Saksassa helmikuussa 1942.