Snellmanin päivän juhlaa Ostrobotnialla

13.5.2024

Snellmanin päivän tilaisuudessa huomioitiin isänmaallisesta harrastuneisuudesta ja perinnetyöstä AKS:n pöytälipulla Nina Schleifer, Hannu Lakee, Ari Åberg ja Sami Rantanen. AKS:n ansioristin saivat Petteri Leino (#26), Marko Palokangas (#21 miekkasoljella), Rauno Loukkola (#23), Jouni Koskela (#24) ja Timo Siukosaari (#30 miekkasoljella). Ansioristi miekkasoljella tarkoittaa, että ristin saajan esipolvissa on ollut henkilö, joka on kuulunut alkuperäiseen AKS:aan tai sen rinnakkaisjärjestöihin (NKS, ANKS, oppikoulaiset, seminaarilaiset). Tällöin ansioristin nauhaan kiinnitetään hopeoitu solki, joka on tuttu 1930-luvun Heimosotarististä ja joka solki kuvaa iskuun valmista miekkaa kantavaa kättä.

Vapaussodan Perinneliiton Sinisen  ristin luovuttivat liiton puheenjohtaja Jouni Koskela ja toiminnanjohtaja Sami Rantanen Jussi Airakselle, Jyrki Pekkoselle ja Seela Sellalle.

Jalkaväen tarkastajan myöntämä Jalkaväen ansioristi luovutettiin Pekka Lehtiölle ja Tasavallan Presidentin antamat Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan ritarimerkki Pasi Koskenrannalle, Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan ansioristi Erkki Haralalle ja Suomen Leijonan ritarikunnan ansioristi Olavi Vähäkalliolle.