Hyvää juhannusta ja Suomen lipun päivää

23.6.2023

Hyvät jäsenet, AKS-sisaret ja -veljet, sekä muutkin perinneyhdistyksemme toiminnasta kiinnostuneet.

Kiitos päättyneestä toiminnantäyteisestä kevätkaudestamme 2023. On aika hengähtää Suomen suvessa ja pysähtyä nauttimaan kesän kohokohdasta, juhannuksesta, Suomen lipun yöttömässä yössä hiljaa hulmahtelevista, tuntojemme voimia hivelevistä väreistä mutta muistaa myös Johannes Kastajan päivää alkuperäisenä juhlan aiheena.

Kesäkauden omatoimiseen ohjelmaanne uskaltaudun suosittelemaan Haminan Wanhan Veteraanin näyttelytiloissa esillä olevaa, yhdistyksemme hallituksen jäsenen Ville-Veikko Kirvesmiehen kokoamaa, huikeaa näyttelyä Vapaussodan teemalla. Jos aikanne ja mahdolliset matkasuunnitelmanne mahdollistavat, toinen mielenkiintoinen kohde on Huittisten kaupunginmuseossa Satakunnassa kuvataiteilija, jääkärikapteeni Lauri Leppäsen töiden pysyväisnäyttely. Samalla pääsee näkemään myös presidentti Risto Rytin kunniamerkit ja tutustumaan hänen sukunsa tarinaan, Huittisten omia poikia kun olivat niin Ryti, kuin Leppänenkin.

Ja jos aikaa jää koneen ääreen, tutustukaa mieluusti näihin omiin verkkosivuihimme www.aksperinne.fi. Niitä on päivitetty mielestäni varsin runsaalla uudella informaatiolla kuvin ja sanoin. Erityiskiitokseni jokaiselle omista kokoelmistaan esine- ja asiakirjojen kuvia sivustolle lainanneelle, kaikki teistä yhdistyksemme jäseniä.

Toivotan teille jokaiselle läheisinenne rauhallista, rentouttavaa ja varmasti ennen muuta ansaittua kesälomaa ja toivon tapaavamme jälleen syyskauden alkaessa Ostrobotnian tilaisuuksissamme.

Tervehtien,

Pekka Lehtiö, puheenjohtaja AKS